Skip to main content
Eind 2017 is het idee geboren om in ‘s-Hertogenbosch een distilleerderij op te starten. Financieel leek het mogelijk, alleen moest er nog wel een geschikte locatie worden gevonden. Wat een geluk: In de Mengfabriek op de Tramkade in ’s-Hertogenbosch was nog net een ruimte beschikbaar.
In de stokerij wordt op ambachtelijke wijze een grote variëteit aan alcoholische dranken geproduceerd. Omdat er met meerdere kleine ketels wordt gewerkt, kunnen we enerzijds grotere productievolumes aan en anderzijds juist ook op heel beperkte schaal een specifiek product ontwikkelen. Naast de productie van ons vaste assortiment hebben we daarom ook de mogelijkheid om in opdracht bijvoorbeeld een brandewijn of likeur van druiven of andere vruchten uit je eigen tuin te maken.
De Bossche Stokers maken onder andere whisky. Deze ligt minimaal drie jaar en één dag op een eikenhouten vat. De eerste vaten zijn in het najaar van 2019 gevuld, dus de eerste flessen komen op zijn vroegst pas eind 2022 op de markt. Omdat we enthousiast zijn over de spirit die we voor de whisky produceerden én omdat we domweg nieuwsgierig zijn naar de technieken voor het versneld laten rijpen van gedistilleerde dranken, hebben we ons verdiept in de mogelijkheden daartoe. Op internet vind je langzamerhand steeds meer info. Belangrijk om te vermelden is dat het niet gaat om het toevoegen van chemische substanties en dergelijke: Door verschillende technieken wordt het proces dat zich anders jarenlang in een houten vat voltrekt, teruggebracht tot enkele weken!

Bezoekadres
Tramkade 26
5211 VB ’s-Hertogenbosch

Dutch Single Malt
Batch #3

De derde batch van Dutch Single Malt van de Bossche Stokers heeft  evenals de eerste en tweede batch een beperkte oplage. Er zijn slechts 54 handgenummerde flessen van 0,7 liter op 46% vol.alc. geproduceerd. Deze derde batch kent een heel ander smaakprofiel dan de vorige twee. Je proeft een licht geturfde mout en naast een ondertoon van Brabants eikenhout ook in port geweekt wilgenhout. Uniek!

 35,00 35,00Kopen