Skip to main content

Veel gestelde vragen

Wat zit er bij het ticket inbegrepen?

Het Jeneverfestival ticket geeft je toegang tot het festival. Bij entree ontvang je een entreeband die voor de gehele dag geldig is. Je kunt dus het festival verlaten en later weer terugkomen.

Hoe betaal ik voor eten en drinken?

Er kan alleen betaald worden met festivalmunten. Dit zijn andere munten dan vorig jaar en alleen geldig tijdens dit festival. De munten kun je voor €2,85 per stuk aanschaffen op het festivalterrein.

Krijg ik een glas om uit te proeven?

Op het festival staan tafels waar je schone glazen kan pakken en vieze glazen kan terugbrengen. Ook kan je je glazen zelf omspoelen bij een van de waterpunten op het festival.

Kan ik mijn drankje mee naar buiten nemen?

Dat mag alleen met een plastic beker. Wissel je glas bij de uitgang om voor een plastic beker.

Hoeveel distillateurs komen er?

Je kan zo’n 25 distillateurs verwachten die elk een aantal producten meenemen. Je kan meer dan 100 verschillende producten en cocktails proeven!

Zijn er ook alcoholvrije dranken beschikbaar?

Er zijn verschillende alcoholvrije cocktails en frisdranken te koop.

Wat staat er dit jaar op het programma?

Naast het proeven kan je tegen kleine vergoeding deelnemen aan verschillende masterclasses en workshops. Ook zijn er verschillende activiteiten op het festivalterrein te vinden. Wat het precieze programma inhoudt houden onthullen we in de aanloop naar het festival.

Is er ook wat te eten?

Er staan twee foodtrucks bij de ingang van het festival die verschillende gerechten aanbieden. Je kunt ook hier alleen betalen met je festivalmunten. Ook zijn er in Schiedam tal van restaurantjes die het bezoeken meer dan waard zijn. https://www.sdam.nl/zien-doen/c/eten-drinken-en-overnachten

Is het festival te bezoeken voor alle leeftijden?

Ja, het festival is voor alle leeftijden. Kinderen onder de 18 jaar krijgen uitsluitend onder begeleiding van een volwassene toegang tot het festival. Kinderen hoeven geen entree te betalen en ticket te hebben. Een ticket is wel verplicht voor bezoekers van 18 jaar en ouder.