Skip to main content

Stokerij Lubberhuizen is een Nederlandse stokerij van eau de vie, gevestigd in Varik. Het was de eerste stokerij in Nederland die volledig ambachtelijk werkte. Inmiddels werken meer stokerijen zo; zij zijn verenigd in het Genootschap der Warme Stokers.

De stokerij destilleert fruit uit de Betuwe tot pure eau de vie zonder smaaktoevoegingen of essences. Het destillaat wordt ten minste drie maanden in mandflessen opgeslagen om te rijpen, zodat het zijn bouquet kan ontwikkelen. Gemiddeld een jaar na de pluk wordt de eau de vie gebotteld. Doordat het natuurlijke proces gevolgd wordt, kan de smaak van jaar tot jaar verschillen. Het assortiment beslaat diverse smaken, waaronder de specialiteiten morel, hulstbes, kornoelje, kweepeer, mispel en zwarte bes.[1]

Sinds 2018 worden naast de eau de vie ook andere dranken geproduceerd, zoals gin, jenever, moutwijn, likeur, “Waalbitter” en eau de bière. De stokerij werkt ook in opdracht. Zo ontwikkelde zij in opdracht van restaurant RIJKS® van het Rijksmuseum Amsterdam, dat uitsluitend met Nederlandse producten werkt, de speciale Rijks eau de vie van kersen, mispels, peren en kweeperen.

Stokerij Lubberhuizen
Waalbandijk 10
4064 CB VARIK
06-537 382 01
info@stokerijlubberhuizen.nl

Bekijk hier de producten van Stokerij Lubberhuizen