Doe mee aan een unieke masterclass waar brouwen en distilleren samenkomen! Nienke Oostra, zowel brouwer als distillateur, neemt je mee in de kunst van het combineren van jenever en bier. Verken roggejenever, moutwijn en oude jenever in combinatie met een breed scala aan bieren zoals lambiek, stout en IPA. Deze sessie biedt een diepgaande smaakervaring, waarin zowel chemie als intuïtie de perfecte combinaties onthullen.
Masterclasses
Zaterdag
Filosoof: kopstoot: bier en jenever: a perfect pairing
Duur: 45 minuten
Aantal deelnemers: 20
Locatie: Zakkendragershuisje
Prijs: 15,00
Jeneverwandeling
Laat je meevoeren door de verhalen van stadsgids Rob van der Stel tijdens een sfeervolle Jeneverwandeling door historisch Schiedam. Ontdek de pakhuizen, branderijen en molens die de stad groot hebben gemaakt en keer vol inspiratie terug naar het Jeneverfestival!
Duur: 45 minuten
Aantal deelnemers: 15-20
Locatie: Verzamelen voor de havenkerk
Prijs: 5,00 of offline 2 muntjes
CATZ DRY GIN: Een reis door de geschiedenis sinds 1789
Ga mee op een reis door de rijke geschiedenis van CATZ DRY GIN tijdens deze exclusieve masterclass. Brand Ambassador Richard Zijlstra deelt zijn diepgaande kennis over mixology en Gin, terwijl je alles leert over het vakmanschap achter deze bijzondere gin.
Duur: 30 minuten
Aantal deelnemers: 30
Locatie: Graanzolder
Prijs: 12,50
Rondleiding Branderij
Reis terug naar de hoogtijdagen van de jenever! Te midden van historische beslagbakken, koelvaten en koperen distilleerketels vertellen de stokers hoe zij nog steeds moutwijn maken volgens een origineel recept uit 1700. Een unieke kans om het ambacht van dichtbij te beleven!
Duur: 45 minuten
Aantal deelnemers: 20
Locatie: Branderij jenevermuseum
Prijs: 5,00 of offline 2 muntjes
Silent disco
Duur: 4 uur
Aantal deelnemers: 100
Locatie: Binnenplaats
Prijs: muntje borg
Joris Lutz
Op het Jeneverfestival neemt Joris Lutz, trotse lid van het Genever Genootschap, je mee in de rijke wereld van jenever. Met humor en enthousiasme deelt hij de leukste weetjes en verhalen. Een interactieve en vermakelijke act die je niet wilt missen!
Duur: 45 minuten
Aantal deelnemers: 40
Locatie: Graanzolder
Prijs: 12,50
CAFE – JENEVERIE ‘t Spul: Jenever
Op deze twee middagen zal Rob van Klaarwater ooit door distillateur Rein Melchers ‘de jeneverproeffessor’ genoemd tijdens het jeneverfestival een masterclass jenever geven. Tijdens deze lezing waarin wordt verteld hoe jenever werd en wordt gemaakt, hoe dit zo gekomen is en de geschiedenis van jenever, Schiedam en Nederland die onlosmakkelijk met elkaar zijn verbonden. Uiteraard worden er ook een aantal voioirbeelden gerpoefd en besproken.
Duur: 60 minuten
Aantal deelnemers: 30
Locatie: CAFE – JENEVERIE ‘t Spul
Prijs: 15,00
Muziekbingo
Duur: 60 minuten
Aantal deelnemers: 100
Locatie: Binnenplaats
Prijs: 1 muntje offline
Veiling Schiedam 750 jenever
Tijdens het Jeneverfestival worden de eerste vier flessen van de exclusieve Schiedam 750 Jenever geveild! Ter ere van 750 jaar stadsrechten is deze bijzondere jenever ontwikkeld door een groep gepassioneerde Schiedammers. Met een rijping van drie jaar op eikenhout en vakmanschap van topdistillateurs belichaamt deze jenever de rijke traditie van de stad. De opbrengst van de veiling komt ten goede aan het Nationaal Jenevermuseum Schiedam.
Duur: 60 minuten
Aantal deelnemers: 50
Locatie: Graanzolder
Prijs: Gratis
Zondag
Coctail wedstrijd
Duur: 3 uur
Aantal deelnemers: 100
Locatie: Havenkerk
Prijs: Gratis
Jeneverwandeling
Laat je meevoeren door de verhalen van stadsgids Rob van der Stel tijdens een sfeervolle Jeneverwandeling door historisch Schiedam. Ontdek de pakhuizen, branderijen en molens die de stad groot hebben gemaakt en keer vol inspiratie terug naar het Jeneverfestival!
Duur: 45 min
Aantal deelnemers: 15
Locatie: Verzamelen voor de kerk
Prijs: 5,00 of offline 2 muntjes
Rondleiding Branderij
Reis terug naar de hoogtijdagen van de jenever! Te midden van historische beslagbakken, koelvaten en koperen distilleerketels vertellen de stokers hoe zij nog steeds moutwijn maken volgens een origineel recept uit 1700. Een unieke kans om het ambacht van dichtbij te beleven!
Duur: 45 min
Aantal deelnemers: 20
Locatie: Branderij jenevermuseum
Prijs: 5,00 of offline 2 muntjes
Silent disco
Duur: 4 uur
Aantal deelnemers: 100
Locatie: Binnenplaats
Prijs: Muntje borg
Stokerij Klopman: Gin, een smaakvol distillaat!
In deze masterclass ontdek je de geschiedenis, productiemethoden en smaken van gin. Stokerij Klopman, gevestigd in de iconische Van Nellefabriek in Rotterdam, stookt vijf eigen gins en maakt voor derden diverse dranken zoals limoncello en likeuren.
Duur: 45 minuten
Aantal deelnemers: 30
Locatie: Branderszaal
Prijs: 15,00
CAFE – JENEVERIE ‘t Spul: Jenever
Op deze twee middagen zal Rob van Klaarwater ooit door distillateur Rein Melchers ‘de jeneverproeffessor’ genoemd tijdens het jeneverfestival een masterclass jenever geven. Tijdens deze lezing waarin wordt verteld hoe jenever werd en wordt gemaakt, hoe dit zo gekomen is en de geschiedenis van jenever, Schiedam en Nederland die onlosmakkelijk met elkaar zijn verbonden. Uiteraard worden er ook een aantal voioirbeelden gerpoefd en besproken.
Duur: 60 minuten
Aantal deelnemers: 30
Locatie: CAFE – JENEVERIE ‘t Spul
Prijs: 15,00
Muziekbingo
Duur: 60 minunten
Aantal deelnemers: 100
Locatie: Binnenplaats
Prijs: 1 muntje offline
Bobby’s Journey; from east to west
Het begon met opa’s jeneverrecept, dat zijn kleinzonen overnamen en tot leven brachten. In de afgelopen 11 jaar is het kleine familieproject uitgegroeid tot een internationaal succes, met twee gins, een jenever en twee RTD’s. Ontdek het verhaal tijdens deze masterclass