Dik&Schil is in 2019 opgericht door Branco Bolsius (26) en Stijn Fischer (27). Dik&Schil begon als onderdeel van een studieproject. Branco en Stijn leerden elkaar kennen tijdens de minor Ondernemerschap aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens deze minor werden zij uitgedaagd om een bedrijf te starten en binnen de periode van 5 maanden omzet te maken. Branco en Stijn raakten met elkaar verbonden door een gemeenschappelijke interesse in de horeca en een drive voor duurzaamheid. Na een lange brainstormsessie werd het idee geboren om afvalproducten van bars en restaurants te upcyclen tot sterke drank die weer verkocht kon worden aan dezelfde bars en restaurants om de cirkel rond te maken. In hun studentenhuis maakten de jongens de eerste batch en verfijnden deze uiteindelijk samen met The Stillery, een ambachtelijke distilleerderij in Amsterdam.
Het doel van Dik&Schil is om verspilling tegen te gaan door circulaire sterke drank te maken van overgebleven ingrediënten. Daarmee hopen ze het perspectief van wat mensen als ‘afval’ zien te veranderen door aan te tonen dat je van restjes toch hoogwaardige producten kunt maken.