Eind 2017 is het idee geboren om in ‘s-Hertogenbosch een distilleerderij op te starten. Financieel leek het mogelijk, alleen moest er nog wel een geschikte locatie worden gevonden. Wat een geluk: In de Mengfabriek op de Tramkade in ’s-Hertogenbosch was nog net een ruimte beschikbaar. En nog wel een met uitzicht op de Dieze. Een betere plek hadden we ons niet kunnen wensen. Op deze bijzondere, bruisende locatie kunnen we tot de zomer van 2025 de Bossche Stokers tot ontwikkeling laten komen. Daarna worden de huurcontracten beëindigd en krijgt het monumentale gebouw een nieuwe bestemming.
In de stokerij wordt op ambachtelijke wijze een grote variëteit aan alcoholische dranken geproduceerd. Omdat er met meerdere kleine ketels wordt gewerkt, kunnen we enerzijds grotere productievolumes aan en anderzijds juist ook op heel beperkte schaal een specifiek product ontwikkelen. Naast de productie van ons vaste assortiment hebben we daarom ook de mogelijkheid om in opdracht bijvoorbeeld een brandewijn of likeur van druiven of andere vruchten uit je eigen tuin te maken. Daarnaast zijn we voortdurend op zoek naar mogelijkheden om zo veel mogelijk met lokale en regionale grondstoffen te kunnen werken, om zo bij te dragen aan een meer circulaire en duurzame samenleving.